Forløpsgaranti – ikke pakker

Her samler vi stoff og aktuelle kommentarer om Psykologforeningens arbeid med forslaget om pakkeforløp i psykisk helsevern, eller forløpsgaranti som vi velger å kalle det.

Forpliktende behandlingsforløp innebærer at pasienten:

  • Får møte en spesialist
  • Får en god behovsutredning
  • Får møte en behandler med tilgang til et bredt spekter av forskningsbaserte behandlingsmetoder der det er pasientens behov som er avgjørende for metodevalget, ikke diagnosen
  • Får en grundig underveisevaluering, blant annet baserte på systematiske tilbakemeldinger fra pasienten, som gjør at man ved behov kan justere kursen eller få annen hjelp
Puslespillbrikker

Kronikk

Regjeringens ønske om å organisere pasientbehandling som pakkeforløp, synliggjør det klassiske politiske dilemmaet som oppstår når man vil forene to hver for seg rimelige, men egentlig uforenlige prinsipper.

I Dagens Medisin 19. februar gir Psykologforeningens president, Tor Levin Hofgaard, råd om hvordan pasienter i psykisk helsevern kan sikres effektive og forpliktende behandlingsforløp.

Ingen takker nei til mer effektive, forutsigbare og forpliktende behandlingsforløp i psykisk helsevern, men hvordan ivareta individuell variasjon og behandlingskvalitet?

Hatter i forskjellige størrelser

Selv om den endelige utformingen ikke er klar, kommer pakkeforløp for psykisk helse-feltet etter alle solemerker til å bli gjeldende politikk. Hva mener Psykologforeningen?

Blogg

Hva bør en «drømmepakke» for psykiske helseplager hos barn og unge inneholde? Vår blogger Heidi Tessand har noen forslag.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.