Forebygging for barn og unge

”Forebygging for barn og unge” er Norsk psykologforenings hovedsatsingsområde i landsmøteperioden 2016-19. På denne siden vil du bli holdt orientert om utviklingen.

Spirer gjennom asfalt

Å bekjempe fattigdom i barnefamilier er noe av det viktigste man kan gjøre for å forebygge fysisk og psykisk uhelse. Torsdag 20. mars 2014 ble det slått fast igjen da Høgskolen i Oslo og Akershus presenterte kunnskapsoversikten ´Sosial ulikhet i helse´.

Gutt viser muskler

2.300 skoleklasser:  Et tog av barn og unge fra tre til 18 år, som utgjør folketallet i Kristiansand. Så mange barn her i landet har psykiske lidelser som bør behandles: Mer enn 70 000 små mennesker.

Kvinne tegner hjerne på tavla.

− Mange stresser for mye. Jakter på noe perfekt som ikke fins. For noen blir det i overkant, og de dropper ut. Vi må hjelpe hverandre med å senke skuldrene, sier elevene ved Nøtterøy videregående skole.

Tau som er i ferd med å ryke.

Hvordan fange opp barn som står i fare for å utvikle psykiske helseproblemer? I samarbeid med Psykiske helsevern for barn og unge (BUP) samlet Harstad kommune i slutten av februar 200 barnehageansatte til seminar om temaet.

Barnehagebarn spiser lunsj

− Barnehagen er langt mer enn et pedagogisk prosjekt. Den er en nøkkelarena for å fremme barns psykiske helse, noe som er under-
kommunisert i samfunnsdebatten om barnehagekvalitet. Det mener Ida Brandtzæg, Stig Torsteinson og Guro Øiestad. I boka ”Se barnet innenfra!” viser de hvordan barnehagen kan være et veksthus for barns selvfølelse.

Anja Høye Rogde

Hedersgjest:

Kommunepsykolog i Fjell, Anja Høye Rogde, vil gi helsesøstrene effektive verktøy for å forebygge angstlidelser hos unge. Med et forskningsmiljø i ryggen og tre millioner i potten har hun stor tro på suksess. Anja er psykologforeningen.nos hedersgjest i februar.

Litteraturhuset i Oslo

Kan psykologer forebygge? Vil de? Vet de i det hele tatt hva forebygging er? Spørsmålene ble stilt av kommunepsykolog Heidi Tessand på Litteraturhuset i Oslo 2. desember.

Gutt med hendene til beskyttelse over hodet

LM13:

”Forebygging for barn og unge” ble vedtatt som nytt hovedsatsingsområde til rungende applaus på Psykologforeningens landsmøte 21. november 2013. 

To barnehoder i siluett

LM13:

– Det nytter å utjevne sosiale forskjeller ved hjelp av forsterket innsats i barneårene. Det var det entydige budskapet fra førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Ingeborg Foldøy Solli, under åpningen av Psykologforeningens landsmøte 20. november.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.