Forebygging for barn og unge

”Forebygging for barn og unge” er Norsk psykologforenings hovedsatsingsområde i landsmøteperioden 2016-19. På denne siden vil du bli holdt orientert om utviklingen.

Torgeir Micaelsen

Arbeiderpartiet peker ut psykiske helseplager blant barn og unge som en av vår tids store helseutfordringer, og gir plass til et eget «barneløft» i sine ti prinsipper for framtidens helsepolitikk.

Ingrid Sønstebø. Foto: Psykologtidsskriftet

Hedersgjest

Ringerike kommune: Da hun begynte som kommunepsykolog var det først og fremst behandling Ingrid Sønstebø så for seg at hun skulle drive med. Det tok ikke lang tid før hun skjønte at hun var på villspor.

Tor Levin Hofgaard. Foto: Jan Sjøberg

– Psykologer er så indoktrinert med helbrederrollen at det er vanskelig for oss å tenke tanken på å stikke hodet ut av terapirommet. Vi trenger avlæring.

Mann som faller.

De vil frafallet og skolevegringen til livs. Og de er et godt stykke på vei ved Oslo Handelsgymnasium og Ruseløkka skole. Fordi de har skjønt at hjelpen må gis mens elevene ennå er på skolen.

Liten jente blåser såpebobler.

Psykologforeningen ønsker en bredere plattform for regjeringens ungdomshelsestrategi enn det som er bebudet. – Det må vær én dør inn der ungdom kan forholde seg til et bredt spekter av livsutfordringer.

Adrian Lorentsson. Foto: Mental Helse

Blogg:

"Vi kan ikke stole på at norske kommuner bruker penger på å utvikle så usexy tjenester som psykisk helsetjenester. Øremerking er svaret!" Gå til Adrian Lorentssons blogginnlegg.

Lekende barn.

Mer enn 150.000 barn har nedsatt funksjonsevne på grunn av psykiske vansker. Rundt halvparten trenger behandling. Tallenes klare tale er bakgrunnen for at Psykologforeningen nå introduserer Barneløftet.

Gutt ser ut av vindu

Åtte av ti lærere har i løpet av de siste tre årene hatt elever som de mente trengte hjelp med psykiske vansker. Men halvparten av skolene har ingen systematiske tiltak eller program å tilby. 

Mor og barn.

Hva skal til for å beskytte mot fødselsdepresjon? Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP) forsker på det første nettbaserte universalforebyggende tiltaket i sitt slag i Norge, et lett tilgjengelig selvhjelpsprogram som skal gjøre barseltiden enklere.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.