Forebygging for barn og unge

”Forebygging for barn og unge” er Norsk psykologforenings hovedsatsingsområde i landsmøteperioden 2016-19. På denne siden vil du bli holdt orientert om utviklingen.

Milad Mohammadi

Velkommen til seminar om levevilkår og inkludering sett i sammenheng med psykisk helse og livskvalitet.

Hvorfor har Psykologforeningen valgt sosial utjevning som overordnet mål for sitt hovedsatsingsområde «Forebygging for barn og unge»?

Kvinne med rød anorakk ved sjøen.

Kommentar

Sosial utjevning er et viktig virkemiddel for å forebygge psykiske helseproblemer, og psykologer bidrar til det – hver dag. Det skriver visepresident Heidi Tessand i et innlegg i Morgenbladet.

Gutt ser ut av vindu

Blogg

God familiepolitikk kan redusere sosial og økonomisk ulikhet som går på psykisk helsa løs og rammer barn. Her er tre forskningsbaserte tiltak som kan gjøre forskjell. 

Elever i 9B som er opptatt av psykisk helse. Fra venstre Musa Sanyang, Markus Reistad, Iman Elouamari, Caelina Michelsen og Omar Haddoui

– Det beste tipset for god psykisk helse? 
– Henge med venner, sier Musa Sanyang . – Se på filmer, sier Caelina Michelsen.

Fra Spillhuset i Bærum kommune. Foto: Spillhuset

De kom seg ikke på skolen, de satt hjemme og gamet. Det hjalp lite at foreldre og lærere maste. Mye endret seg da «problemungdommen» ble anerkjent for sin unike kompetanse.

Dan Johnsen, ordfører Lyngen kommune

Lyngen kommune har gode svar på helsemyndighetenes forventninger om at psykologer engasjerer seg i lokalt folkehelsearbeid.

Fire barn skulder ved skulder

Barn og unge vil ha meglingsteam og fadderordning for å gjøre skolen bedre.

Lærer og elev i positivt samarbeid

Gode relasjoner mellom lærer og elev er plattformen for psykososial utvikling og læring i skolen, mener Ida Brandtzæg, Stig Torsteinson og Guro Øiestad.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.