Testbruk

Her finner du retningslinjer, standarder og anvisninger for testfeltet

Det er kommet en ny, autorisert versjon av testverktøyet SCL-90-R, som er en omfattende test for vurdering av psykiske plager og symptomer hos voksne.

Norsk psykologforening har vedtatt at  International Test Commissions retningslinjer for testbruk er standard for norske psykologers testbruk.

Psykologforeningen skal ikke lenger godkjenne andre yrkesgrupper for bruk av Wechslertester. Årsaken er at dagens ordning er blitt for omfattende og ressurskrevende.

Helsedirektoratet svarer nei på Psykologforeningens forespørsel om ressurser til å tilpasse utredningsinstrumenter til minoriteter. Det går fram av et brev datert 31. august 2011.

Fra 1. januar 2012 har Norsk psykologforening medansvar for hvilke krav som skal stilles arbeidspsykologiske tester og testbrukere. Arbeidet skjer innenfor rammen av sertifiseringsordningen som driftes av Det Norske Veritas (DNV). 

Vil tester blir overflødige i fremtiden? Ikke usannsynlig, i følge testguru Michael Kosinski, direktør ved Operations for The Psychometrics Centre ved University of Cambridge.

Den europeiske føderasjonen av psykologforeninger (EFPA) har revidert sin modell for å vurdere tester.

Det elektronisk tidsskriftet PsykTestBarn er godkjent som vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1. 

Den nevropsykologiske undersøkelses metoden NEPSY-II er nå oversatt til norsk. Metoden brukes til å kartlegge kognitive fungering hos barn i aldersgruppen 3–16 år. 

Det må være et myndighetsansvar å sette nødvendige prosesser i gang for å sikre helsevesenet tilgang på kvalitetssikrede verktøy. 

Psykologforeningen har endret sine anbefalinger om oppbevaring og utlevering av testmateriell. 

Nå foreligger en oppdatert norsk oversettelse av de internasjonale retningslinjene for testbruk vedtatt av International Test Comission (ITC).

Kvinne foran hologram

Video

Intelligens er beste predikator for suksess i jobben, bekrefter den amerikanske forskeren og psykologen Frank Schmidt. Se videointervju med ham her.

Forskere ser etter psykologer og andre klinikere som arbeider med testrapporter til en kort, nettbasert spørreundersøkelse.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.