Medlemsnytt

Falset hode

Last ned presentasjoner fra den andre nasjonale konferansen om klinisk helsepsykologi 14.-15. april 2016.

Hva slags honorar tar privatpraktiserende psykologer? Psykologforeningens honorarkartlegging gir en pekepinn.

Hvilket kjønn?

Temaer som «kjønnsmangfold» og «seksuell orientering» står sjelden øverst på timeplanen når psykologer utdanner seg eller går på kurs. Det ønsker Rosa kompetanse å gjøre noe med.

Gutt bruker stetoskop på bamse.

Kommentar

I avtalen om sykehusplanen som er inngått på Stortinget, er det enighet om at alle barne- og ungdomsmedisinske avdelinger skal ha psykolog eller psykiater.

Vi er stolte over å hilse nye kunnskapsformidlere velkommen ombord i vårt video- og artikkelarkiv.

Kvinne med lyspære over hodet

Hvordan utnytte handlingsrommet i helseforvaltningen til å utvikle nye tjenester? Hvordan involvere brukerne optimalt?

Pakkeoverlevering

Kommentar

Pasienter i psykisk helsevern trenger garantier for gode, individuelt tilpassede behandlingsforløp, ikke «prefabrikkerte» pakker med ting de ikke har bruk for.

Logo Norsk nevropsykologisk forening

Når Norsk nevropsykologisk forening (NNF) feirer 20-årsjubileum 7.-9. september, står åtte hovedforelesere med internasjonal tyngde på plakaten. Blant dem Flynn-effektens far.

Kommentar

2016 er året da regjeringen har planer om å fremme lovfesting av psykologer i kommunen.

Psykologforeningen og de regionale helseforetakene har signert ny rammeavtale for spesialister i klinisk psykologi.

Hånd trykker på godkjentknapp

Som de første i Europa, får norske psykologer mulighet til å søke spesialistsertifikatet i arbeids- og organisasjonspsykologi.

Strekmann prøver å holde balansen.

Alle konklusjoner i saker som sendes inn til Fagetisk råd etter 1. januar 2016, vil bli publisert på Psykologforeningens nettside.