Medlemsnytt

Kvinner peker på klokka

Færre psykologer i staten arbeider deltid, og både kvinner og menn arbeider like lite deltid.

blå pil

Veiledning av psykologer i et spesialiseringsløp er forskjellig fra veiledning av psykologer som er på lisens og reguleres etter ulikt regelverk. Derfor kan de to gruppene ikke veiledes sammen.

Åpen hånd med to tabletter

Kommentar

Er innføring av medikamentfri behandling i psykisk helse uetisk og eksperimentell?

Fire hender med puslespillbrikker

Fra 15. september får pasienter i spesialisthelsetjenesten rett til egen kontaktlege, i visse tilfeller kontaktpsykolog.

Barn og far måler høyde

Høyere kompetanse og mer tverrfaglighet. Slik lyder én av Psykologforeningens bestillinger når myndighetene nå vil ha mer kvalitet og ny struktur i barnevernet.

Kvinne med ur

Det er kjent at redusert yrkesdeltakelse ofte fører til mindre involvering i yrkeslivet. At kvinneandelen i vår profesjon stadig øker, gjør det interessant å se på om dette påvirker graden av yrkesdeltakelse.

Stemmeurne

Last ned Valgkomiteens innstilling til kandidater til Sentralstyret, Fagetisk råd, Ankeutvalget for fagetiske saker og Valgkomiteen.

Eldre par svinger seg

Kommentar

Tydeligere har neppe beskjeden gått til helsemyndighetene: «Vi trenger noen å snakke med når vi sliter psykisk, ikke gi oss piller!»

Kvinne går forbi veggur

Har psykologkvinner større yrkesdeltakelse enn tidligere? Jobber de redusert – og hvor mye redusert? Og jobber de redusert i et kortere tidsrom enn tidligere?

Forhandlinger blir forseglet

Lønnsoppgjøret

Visepresident Norsk psykologforening, Rune Frøyland, er svært tilfreds med at Psykologforeningen og Akademikerne har vunnet frem med et nytt lønns- og forhandlingssystem i staten.

Kommentar

Terningkast 3. Det er dommen regjeringen fikk for sitt arbeid med å løse oppgavene i helsevesenet da TNS Gallup denne uka offentliggjorde sitt helsepolitiske barometer.

Mann med forstørrelsesglass

Psykologtidsskriftet vant pris for god faglig formidling og evne til å nå egen målgruppe da Norsk tidsskriftforening vurderte årets tidsskrifter.