kontingent/ansvarsforsikring og kurs

Fakturainformasjon

Alle fakturaer sendes elektronisk via Visma.net Autoinvoice.

Betalingshyppighet kontingent

• Kvartalsvis (standard) 4 fakturaer per år
  • 1 faktura per år
  • Månedlig
    Ønsker du (å endre) til en annen betalingshyppighet må dette meldes til faktura@psykologforeningen.no

Betalingshyppighet Ansvarsforsikring

• 1 faktura per år

Betalingsmåte

• Avtalegiro kombinert med e-faktura
  • E-post
    om utskrift til e-post ikke er mulig eller feiler, vil faktura bli sendt per post.

Innstillinger for mottak av avtalegiro/e-faktura skjer i din nettbank. Har du spørsmål kan du ringe support i banken din.

Beløpsgrense

Hvis du har opprettet avtalegiroavtale, vil du motta alle fakturaer via avtalegiro/e-faktura.
Dette gjelder også kursavgift om du skal betale denne privat.
Det er derfor viktig at du setter beløpsgrensen på din avtalegiroavtale i henhold til dette.

Endringer i løpet av året

Oppdatering av e-postadresse og mobilnummer skjer via www.psykologforeningen.no Min side/min profil. Vi ser helst at du benytter privat e-post, da «brannmur» hos arbeidsgivere ofte stopper e-post med vedlegg.

Fagforeningsfradrag
for fagforeningskontingent mv. økes fra 3 850 til 5 800 kroner fra 2022

Hvis du har betalt fagforeningskontingent, kan du trekke fra et maksbeløp i skattepliktig inntekt, eller med en forholdsmessig del av beløpet hvis fagforeningskontingenten bare er betalt for en del av året. Satsen finner du på Skatteetaten sine sider ved å følge lenken " fagforeningsfradrag ".
Dette beløpet er ferdig utfylt i din selvangivelse (post 3.2.11) da Psykologforeningen sender fil til skattemyndighetene.

Lover for Norsk psykologforening
§14. Kontingent

Retningslinjer for nedsettelse og betaling av kontingent

Hovedforfall er 31. mars hvert år, men har du inngått avtalegiroavtale, vil vi fakturere månedlig til din nettbank med forfall 20. i hver måned (betalingshyppighet endres ved melding til oss).
Kvartalsvise fakturaer forfaller til betaling, 20. januar, 20. april, 20. juli og 20. oktober.

Faktura for deltakelse på kurs

Ved påmelding til kurs via våre nettsider er det viktig å oppgi «annen betaler» om du ikke skal betale privat.
Alle arbeidsgivere har et kostnadsstednummer/innkjøpsordrenummer som må oppgis på fakuturaen (referanse). Ved bruk av gyldig referanse på faktura, blir fakturaen automatisk sendt til riktig mottaker hos din arbeidsgiver. Hvis fakturaen blir sendt uten gyldig referanse, blir den liggende unødvendig lenge på fakturamottak uten behandling, eller blir returnert til Psykologforeningen.
Kontakt din arbeidsgiver før du melder deg på kurs slik at du har referansen klar ved påmelding.
Bytter du arbeidsgiver, eller har ny referanse som skal påføres neste kursfaktura, sender du oppdatert informasjon til faktura@psykologforeningen.no
Endring av arbeidsgiver gjøres via våre nettsider, se Min side/mine arbeidsforhold.
Fra 2022 fakturerer vi kurs den måneden kurset går. Dette på grunn av overgang til nytt økonomisystem og nytt crm-system.
Vi vil i løpet av høsten 2022 være tilbake til ordinære faktureringsrutiner hvor faktura sendes 4 uker før kursstart.