Tillitsvalgtarbeid

Akershus lokallag jobber for at tillitsvalgte innen ulike tariffområder skal ha et nettverk av andre tillitsvalgte de kan diskutere aktuelle problemstillinger med. Vi ønsker å skape og opprettholde dialog mellom tillitsvalgte i foreningen/organisasjonen og tillitsvalgte på arbeidsplassene/HTVer. Tillitsvalgte inviteres til en fellessamling hvert år.

En annen viktig oppgave for forhandlingsutvalget er å holde kontakt med studentene og orientere om jobbsøking og tilsettingsbetingelser. Vi skal ved behov være rådgivende og støttende ressurs for de tillitsvalgte. Arbeidsplassene kan tilhøre ulike tariffområder. Vi ønsker å være spesielt oppmerksomme på de arbeidsplasser hvor det er få psykologer ansatt, for eksempel i kommunesektoren, hvor den tillitsvalgte lett kan bli stående alene i møte med arbeidsgiver.

Det er viktig å merke seg at FU ikke selv har tilitsvalgtansvar ovenfor noen arbeidsgiver. Det er den tillitsvalgte som representerer medlemmene direkte, og som har kontakten med arbeidsgiver. Det betyr for eksempel at FU ikke setter i gang lønnsforhandlinger, og at FU ikke bestemmer over de tillitsvalgte. Har du noen spørsmål om tilitsvalgtarbeid eller FU, så ta gjerne kontakt med oss! 

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.