Undersøkelse av oppmerksomhet med CCPT-3 og BRIEF

02.12.2022
Jens Egeland/Olaf Lund
27.10.2022

Psykologer som i sin praksis møter pasienter med mulige spesifikke vansker med oppmerksomhet

Målsetning

Nyansere forståelse av oppmerksomhetsvansker: ulike måter å være uoppmerksom på, og uoppmerksomhet som problem ved en rekke lidelser (ikke bare ADHD).

Forventet læringsutbytte

Forstå kompleksiteten i problematikken, men få verktøy til å redusere usikkerhet

Kursinnhold

Utredning av oppmerksomhet bør gjøres både med spørreskjema og test. Hver av dem har ulike feilkilder som gjennomgås og drøftes. De to mest brukte verktøyene Conners' CPT-3 og Behavior Rating Inventory of Executive Function (BRIEF) gjennomgås, og kliniske eksempler presenteres og drøftes.

Undervisningsmetode

Forelesning og gruppearbeid

.

Tid: Kl 0900-1700 begge kursdagene

Om kurslederne

Jens Egeland er professor II i nevropsykologi ved Universitetet i Oslo og leder av forskningsgruppen Metode og Kognisjon ved Sykehuset i Vestfold. Han har gjennom årene publisert en rekke artikler om Conners' CPT og BRIEF.

Olaf Lund er psykologspesialist i nevropsykologi og klinisk barnepsykologi og for tiden PhD stipendiat på prosjekt om Validering av Conners' CPT-3. Prosjektet har som ambisjon å gjøre mye av det samme som Egeland gjorde med CPT-II for ti år siden, bl. a, med faktoranalyse. Nye analyser for å forbedre treffsikkerheten i CPT-III vil ha vekt på å studere prestasjonsvariabilitet. I sin kliniske stilling er Lund psykologspesialist i Habiliteringssenteret ved Sykehuset i Vestfold.

Kurs: 10722, Undersøkelse av oppmerksomhet med CCPT-3 og BRIEF