MMPI -II

02.12.2022
Anne Lill Ørbeck, Eilin Erevik og John Nikolaisen
27.10.2022
Logg deg inn for å få medlemspris

Psykologer og psykologspesialister.

Målsetting

Øke kunnskap om metoden og  utvikle forståelse av innhentede data og evne til tolkning av disse. Kurset vektlegger primært MMPI-2, men andre versjoner vil bli omtalt.

Etter kurset

Deltakerne vil etter kurset bedre forstå MMPI-2’s psykometriske egenskaper, bruk av MMPI-2 på pasienter med mer vanlige og med alvorlige sinnslidelser, bruk av MMPI-2 ved oppstart av psykoterapi, kliniske aspekt ved tolkning.

Undervisningsmetode

Forelesning, gruppearbeid, tolkning av profiler i plenum

Kursmateriell

Utdelte anonymiserte profiler, deltakere bør ha Haviks bok.

Om kurslederne

John Nikolaisen, Spesialist i klinisk voksen psykologi. Jobber med utdanning i Klinikk psykisk helse og avhengighet, OUS. Brukt MMPI og MMPI-2 i privat praksis med ulike pasientgrupper men særlig pasienter som har begått seksuelle overgrep eller andre seksuelt problematiske handlinger.

Eilin Erevik, psykolog og førsteamanuensis i personlighetspsykologi ved Universitetet i Bergen.

Underviser i MMPI for profesjonsstudenter og er med i gruppen som skal lage en norsk versjon av

MMPI-3.

Anne Lill Ørbeck,  Spesialist i klinisk psykologi og nevropsykologi.  Underviser i utredning og diagnostikk ved UIO og NPF. Mest erfaring fra psykose og rettspsykiatri. Har brukt MMPI -1 og MMPI-2 i utredninger i psykiske helsevern og ved judisielle observasjoner.

0900-1700 alle dager

Kurs: 10522, MMPI -II