Kvalitet i tjenestene -
Hvordan kan jeg ta plass og påvirke arbeidsplassen min?

Forstørrelsesglass
15.09.2022
Christian Zimmermann og Kim Edgar Karlsen
11.08.2022

Logg deg inn for å få medlemspris

Psykologer og psykologspesialister i spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten.

Formål

Bidra til å styrke psykologers evne og tro på at de kan påvirke og heve kvaliteten på sin egen arbeidsplass. Forebygge lært hjelpeløshet, utmattelse og resignasjon. Kurset drøfter teoretiske innfallsvinkler til påvirkningsarbeid og involvering på ulike nivåer og inviterer til diskusjon om deltakernes egne eksempler. Hvilke fremgangsmåter og strategier har fungert godt og hva har ikke fungert?

Kurset styrker psykologenes kunnskap om lover og forskrifter med relevans for psykologens yrkesutøvelse: faglig forsvarlighet, psykologens rolle, profesjonens rolle, tillitsvalgtes rolle, samarbeid med arbeidsgiver, påvirkningsarbeid, medbestemmelse og varsling.

Program

09.00 – 12.00: Hvordan involvere meg og bidra til å påvirke kvaliteten på min arbeidsplass v/ Kim Edgar Karlsen

12.00 – 12.30: Lunsj

12.30 – 15.30: Lover og forskrifter med relevans for psykologens yrkesutøvelse v/Christian Zimmermann

15.30 – 16.00: Oppsummering i plenum, evaluering

Temabeskrivelser

Lover og forskrifter

Faglig forsvarlighet

• Systemnivå
  • Individuelt
  • En «levende standard» som utvikler seg i henhold til vitenskapelig utvikling
  • Profesjonens rolle

Medbestemmelse

• Psykologens rolle
  • Tillitsvalgts rolle
  • Samarbeid med arbeidsgiver
  • Varsling

Involvering på arbeidsplassen

• Utviklingstrekk: utfordringer og muligheter i PHV/TSB
  • Rammebetingelser for evidensbasert praksis (EBPP), inkludert medlemsundersøkelsen
  • Betydningen av indre motivasjon, involvering og jobbengasjement
  • Påvirkning: Arenaer og virkemidler for samskaping og medledelse
  • Eksempler fra praksis

Om kurslederne

Christian Zimmermann er advokat og forhandlingssjef i Psykologforeningen. Kim Edgar Karlsen er psykologspesialist og fagsjef i Psykologforeningen.

Kl. 09.00 – 16.00

Avmeldingsfrist fem uker før kursstart.

Kurs: 11322, Kvalitet i tjenestene - Hvordan kan jeg ta plass og påvirke arbeidsplassen min?