Halstead Reitan metoden - påbygningskurs

16.09.2022
Rune Raudeberg og Jarle Fehn
12.08.2022

Logg deg inn for å få medlemspris

Kursets målgruppe er psykologer som allerede behersker administrasjon av Halstead-Reitan Testbatteri, og som har behov for å lære mer inngående om tolkning av testresultatene.

Målsetting

Avansert bruk av Halstead-Reitan Testbatteri.

Etter kurset

Etter endt kurs kan deltakeren bruke tre ulike normsystemer og kjenner styrke og svakhet ved de ulike normsett. Deltakeren kan basert på testresultatet angi om det er en skade eller sykdom i hjernen, og angi grad av sikkerhet. Videre om hvilken del(er) av hjernen som er mest affisert, særlig med vekt på lateraliserte funn. Ut fra testresultater, analyser av disse og data fra sykehistorie skal kursdeltaker kunne identifisere hvilken sykdom eller skade som er mest sannsynlig årsak.

Kursinnhold

Gjennomgang av ulike skåringssystemer, normsett og tolkningsregler. Hvordan knytte testresultater til bestemte anatomiske strukturer i hjernen. Hvordan beskrive testresultatene i journal og tolkningen som ligger til grunn for resultatet. Hvordan gradere sikkerhet av konklusjoner. Hvordan bruke metoden i sakkyndighets- eller rettsaker. Aktuelle supplerende metoder vil bli presentert og drøftet.

Undervisningsmetode

Plenumsforedrag, gruppeoppgaver og kasus-drøftinger. Deltakerne kan ta med egne testresultater for drøfting, forutsatt tillatelse eller anonymisert.

kl 0900-1700

Kurset godkjennes som vedlikeholdsaktivitet med 16 timer.

Avmeldingsfrist 5 uker før kursstart

Kurs: 11622, Halstead Reitan metoden - påbygningskurs