Ledelse og effektiv samhandling i en hybrid
arbeidshverdag

Foto: Shutterstock

12.10.2022
13.10.2022
Jon Anders Lone
07.09.2022

Psykologer og psykologiutdannede med lederansvar eller i roller som konsulent/rådgiver innen ledelsesutvikling og organisasjonsutvikling

Målsetting

Å gi deltakerne økt kunnskap og nye ferdigheter knyttet til hva som skaper god ledelse, effektiv samhandling og teamarbeid i en hybrid arbeidshverdag

Etter kurset vil deltakerne ha

• Økt kunnskap om særskilte muligheter og utfordringer ved hybridarbeid og hjemmearbeid
  • Økt kunnskap om hva som kjennetegner effektiv ledelse i en hybrid arbeidshverdag
  • Økt kunnskap og verktøy for hvordan du som leder kan legge til rette for et godt arbeidsmiljø og sosialt fellesskap i en hybrid arbeidsorganisering

Kursinnhold

1. Hva vet vi fra forskning og erfaringsbasert kunnskap om muligheter og utfordringer ved hybridarbeid? Hvilke utfordringer og muligheter er særlig relevante i min organisasjon, og hva kan være aktuelle tiltak og løsninger? Foredrag om relevant teori og empiri, egenevaluering av utfordringer og muligheter, og erfaringsutveksling
  2. Hva kjennetegner effektiv ledelse i en hybrid arbeidshverdag? Hva er mine styrker og utviklingsområder innen hybridledelse? Foredrag om tillitsbasert ledelse og superledelse, egenevaluering av egen lederatferd, og bruk av kollegaveiledningsmetodikk på deltakernes egne caser.
  3. Hvordan kan jeg som leder kan legge til rette for effektiv hybrid samhandling og teamarbeid gjennom hensiktsmessig bruk av ulike fysiske og digitale samhandlingsformer og verktøy? Foredrag om teori og empiri for ulike hybride samhandlingsformer, erfaringsutveksling, og innføring i et enkelt verktøy for valg av effektive hybride samhandlingsformer.
  4. Hvordan kan jeg som leder legge til rette for et godt arbeidsmiljø og sosialt fellesskap i en hybrid arbeidsorganisering? Foredrag om relevant teori og empiri for arbeidsmiljøutvikling, erfaringsutveksling, introduksjon til et opplegg for workshop for arbeidsmiljøutvikling i egen organisasjon.

Tid: Kl 0900-1700 begge kursdager

Om kursleder

Jon Anders Lone (f. 1983) har doktorgrad (ph.d.) i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Universitetet i Oslo (UiO). Jon Anders har 13 års erfaring innen organisasjons- og ledelsesutvikling, og har bred og variert erfaring som konsulent, HR-rådgiver og forsker. Han har publisert forskning i anerkjente internasjonale vitenskapelige tidsskrifter, og skrevet praktiske orienterte bøker og bokkapitler (bl.a. "Medarbeiderundersøkelser - en praktisk håndbok", Gyldendal 2014).

Jon Anders har de siste årene jobbet mye med utvikling av ledelse, medarbeiderskap, og organisasjonskultur i en hybrid arbeidshverdag. Han jobber hovedsakelig med prosjekter i kunnskapsintensive virksomheter i offentlig sektor.

Kurs: 10222, Ledelse og effektiv samhandling i en hybrid arbeidshverdag