Parterapi

28.10.2022
Line Lise Helledal/Suzanne Walther
22.09.2022

Logg deg inn for å få medlemspris.

For å kunne starte på valgfritt program i Parterapi til spesialiteten må du ha fullført alle fire samlingene i fellesprogrammet og obligatoriske kurs til egen spesialitet. Dokumentasjon på fullførte obligatoriske kurs sendes liv@psykologforeningen.no.

Påmelding gjøres til 1. samling, og det er bindene påmelding til alle fire samlingene i programmet (4 samlinger på til sammen 64 timer).

Det er krav til overveiende grad av samtidighet i praksis, veiledning og kursdeltakelse i spesialistutdanningen. For valgfritt program må du ha mer enn 30 timer veiledning, 32 timer kurs og 6 md. praksis samtidig.

Privatpraksis på et psykologkontor/institutt i spesialistutdanningen kan kun godkjennes for en begrenset periode på ett år og etter søknad. Se søknadsskjema med betingelser for godkjenning av privatpraksis https://www.psykologforeningen.no/medlem/kurs-og-utdanning/skjemaer

Psykologer som skal bli spesialister og som ønsker mer kunnskap om parterapi. Det er krav til at psykologene som skal ta dette valgfrie programmet har gjennomført obligatorisk program til egen spesialitet.

Programmet er godkjent som vedlikeholdsaktivitet for psykologspesialister. Da stilles ikke krav til praksis og veiledning. Psykologspesialister som ønsker å delta på hele eller deler av det valgfrie programmet, må sende søknad til kurs@psykologforeningen.no. Vi gjør oppmerksom på at deltakere som skal ha programmet til sin spesialitet har førsteprioritet.

Målsetting

Å øke deltakernes forutsetninger for å arbeide med par. Det skal være en sammenheng mellom kurssamlingene og det legges stor vekt på egenaktivitet og erfaringsbasert læring. Kurssamlingene skal tematisere ferdigheter som må utvikles også gjennom praksis og veiledning.

1. samling: Grunnleggende forståelse av parrelasjoner

Etter samlingen vil deltakerne ha økte kunnskaper om:

• I hvilke sammenhenger/tilfeller parterapi er relevant og nødvendig metode for å bidra til endring for pasienter med ulike psykiske plager eller lidelser.
  • Barrierer og muligheter for å drive parterapeutisk praksis i systemer der paret ikke er primærklient (retningslinjer, oppdragsbeskrivelser etc.)
  • Hvordan parrelasjonen påvirker individet og andre relasjoner
  • Ulike faktorer som påvirker parrelasjonen som psykisk sykdom, somatisk sykdom, traumer, vold, rus etc.
  • Parterapi når relasjonen er preget av ulik makt (patriarkalske familier etc.), kjønnsroller og kjønnskamp
  • Parrelasjonen i et flergenerasjonsperspektiv
  • Hvordan initiere parterapi og hvordan gjennomføre førstegangssamtale med par

Tid: Kl 0900-1700 alle kursdager

Medlemspris i 2022 når dette kurset gjennomføres digitalt er kr 3300 per kursdag.

27.10.22
1. samling