Nevrokognitive vansker hos voksne

09.09.2022
Erik Hessen og Merete Glenne Øie
04.08.2022

Målgruppen for dette programmet er psykologer som har gjennomført fellesprogrammet og som arbeider med voksne.
Det forutsettes at man aktivt jobber med nevrokognitive problemstillinger som en del av arbeidsoppgavene, samt selv gjennomfører utredninger av kognitive funksjoner der det er aktuelt.
Psykologspesialister kan søke opptak på kursene som vedlikeholdsaktivitet. Da stilles ikke krav til praksis og veiledning.

Målsetting

Etter samlingen skal psykologene kunne tilby integrert og helhetlig behandling til pasienter med psykose og ta ansvar for at andre som tilbyr tjenester til pasientene gjør det i samsvar med behandlingsplanen.
Samlingen skal bevisstgjøre deltakerne på hvordan de kan anvende allmenne terapeutiske kunnskaper og ferdigheter ved behandling av psykose i ulike faser av sykdomsutviklingen.

3. samling
Nevrokognitiv funksjon og dysfunksjon, utredning og tolking

Etter samlingen skal psykologen ha kjennskap til nevrokognitiv fungering ved:

• Rusmisbruk
  • Alvorlige psykiske lidelser
  • Belastningslidelser/traumer/ptsd
  • Personlighetsforstyrrelser
  • Samlingen vil også gi økt kunnskap om:
  • Prinsipper/metoder/tester for førerkortvurdering
  • Prinsipper/metoder for å vurdere samtykkekompetanse
  • Nevropsykologisk funksjonsdiagnostikk for vurdering av funksjon i skole, utdanning og arbeid

Deltagerne presenterer egne kasus på samling 2, 3 og 4