Arbeidspsykologi:

16.09.2022
S. Aarseth, A. Høy Dye, L. Vaagan
11.08.2022
Logg deg inn for å få medlemspris
Les om valgfrie program godkjent til spesialitetene

For å kunne starte på valgfritt program til spesialiteten må du ha fullført alle fire samlingene i fellesprogrammet. Valgfritt program og obligatoriske kurs kan ikke gjennomføres samtidig.

Påmelding gjøres til 1. samling, og det er bindene påmelding til alle fire samlingene i programmet (4 samlinger à to dager - til sammen 64 timer).

Det er krav til overveiende grad av samtidighet i praksis, veiledning og kursdeltakelse i spesialistutdanningen. For valgfritt program må du ha mer enn 30 timer veiledning, 32 timer kurs og 6 md. praksis samtidig.

Privatpraksis på et psykologkontor/institutt i spesialistutdanningen kan kun godkjennes for en begrenset periode på ett år og etter søknad. Se søknadsskjema med betingelser for godkjenning av privatpraksis  https://www.psykologforeningen.no/medlem/kurs-og-utdanning/skjemaer

Målgruppe:

Psykologer som ønsker å jobbe med å:

• Forebygge sykefravær og frafall fra arbeidslivet
  • Bidra til inntreden og tilbakeføring til arbeidslivet

Psykologspesialister kan søke opptak på kursene som vedlikeholdsaktivitet. Da stilles ikke krav til praksis og veiledning.

Etter kurset vil psykologene kjenne til arbeidspsykologiske tjenester som ytes til individer med psykiske og sammensatte helseplager. Psykologene vil få økt innsikt i hvordan psykologer yter arbeidspsykologiske tjenester overfor virksomheter. Psykologene vil få økt kjennskap til hvilke lover som gjelder for tjenestene.

Etter kurset skal deltakerne ha kunnskap om:

• Rammer for arbeidspsykologens virksomhet
  • Betydning av arbeid for psykisk helse
  • Faktorer som fremmer og hemmer arbeidsdeltakelse
  • Ulike former for arbeidspsykologisk praksis

Tid:

Kl 0900-1700 alle kursdager