Nevrokognitive vansker hos voksne:
Grunnleggende nevropsykologi

22.09.2022
23.09.2022
Merete Glenne Øie og Erik Hessen
18.08.2022

Logg deg inn for å få medlemspris.

Målgruppen for dette programmet er psykologer som har gjennomført fellesprogrammet og som arbeider med voksne.
Det forutsettes at man aktivt jobber med nevrokognitive problemstillinger som en del av arbeidsoppgavene, samt selv gjennomfører utredninger av kognitive funksjoner der det er aktuelt.
Psykologspesialister kan søke opptak på kursene som vedlikeholdsaktivitet. Da stilles ikke krav til praksis og veiledning.

«Privatpraksis på et psykologkontor/institutt i spesialistutdanningen kan kun godkjennes for en begrenset periode på ett år og etter søknad. Se søknadsskjema med betingelser for godkjenning av privatpraksis på  denne siden  ».

Målsetting

Gjennom praksis, kurs og veiledning er det forventet at det valgfrie programmet skal gi psykologen kunnskaper og ferdigheter til å identifisere nevrokognitive utfordringer hos voksne.

Det er forventet at psykologen har tilegnet seg kompetanse om aktuelle tilretteleggings- og behandlingstiltak, samt kunne identifisere evt. behov for videre utredning hos spesialist i nevropsykologi.

Målbeskrivelse    (Det kan komme noe endring i hvilke temaer som legges til de ulike samlingene grunnet ny vurdering i målbeskrivelsen)

1. samling
Grunnleggende nevropsykologi

Etter samlingen har psykologen fått økt kunnskap om:

• Nevrokognisjon på et grunnleggende nivå
  • Anamneseopptak – hvordan forstå skjevutvikling og hva er normalt?
  • Å kunne velge relevante verktøy, som også tar hensyn til pasientens kulturelle og språklige bakgrunn
  • Prinsipper/metoder for gjennomføring av forsvarlig testing (både faglig og etisk)
  • Å kunne vurdere funn og implikasjoner
  • Nevrokognitiv fungering og psykiske symptomer ved sentrale nevrologiske lidelser og tilstander