Landsmøtet 2022

Bidra til en bedre hverdag for psykologer og pasienter

– Vi trenger mange kandidater, så her er det gode muligheter for å bidra, sier Ane Johnsen, leder av valgkomiteen i Psykologforeningen. (Foto: Oddvar Johan Skotte)

Stiller du til valg? – Det er vi medlemmer som er Psykologforeningen, og nå kan du påvirke politikken, oppfordrer Ane Johnsen i valgkomiteen. Send dine forslag til valgkomiteen før 6. mai.

Psykologforeningen ser etter kandidater til mange verv de neste tre årene. Nå kan du foreslå deg selv eller andre til valget på landsmøtet i november.

– Vi trenger medlemmer som har ambisjoner og er opptatt av psykologers arbeidsforhold og hvordan vi som samfunnsaktør er med på å påvirke folkehelsen og helsepolitikken, sier Ane Johnsen, leder av valgkomiteen i Psykologforeningen .

Vil du være med på å innstille dyktige psykologer til sentrale verv og snakke med folk som har gode ideer og lyst til å bidra? Meld deg til valgkomiteen.

Ønsker du å påvirke Psykologforeningens politikk og bidra til samfunnsutviklingen? Ta plass i Sentralstyret .

Synes du det er meningsfylt å sikre god fagetikk og gi råd til psykologer om hvordan de kan jobbe på en etisk god måte? Da er Fagetisk råd eller  Ankeutvalget for fagetiske klagesaker stedet å engasjere seg.

Trenger flere forslag

– Valgkomiteen er godt i gang med sitt arbeid, og vi har fått inn mange gode forslag. Det er vi veldig fornøyde med, og vi er nå inne i en periode der vi snakker med alle som er foreslått, sier Johnsen i slutten av april.

Valgkomiteen har fått flere forslag til visepresident med ansvar for lønns- og arbeidsmarkedspolitikk og mange forslag til Sentralstyret.

– Nå er det ønskelig å få inn forslag om kandidat som er fast ansatt på et lærested som har profesjonsutdanning. Vi trenger fortsatt kandidater til både Fagetisk råd, Ankeutvalget for fagetiske klagesaker og Valgkomiteen, sier Johnsen.

Hun oppfordrer medlemmene av Psykologforeningen til å komme med forslag til valgkomiteen.

Flere digitale møter enn før

Johnsen mener det er viktig at psykologer over hele landet foreslår kandidater for at foreningen skal kunne få vi tak i hva medlemmene er opptatt av.

– Mange tenker kanskje ikke over at Psykologforeningen, det er oss. Det er du og jeg som utvikler politikken og gjør jobben, sier Johnsen, som selv har sittet i Sentralstyret tidligere.

– Selv om Norge er langt, skal ikke geografien stoppe oss. Flere møter er blitt digitale, så det er gode muligheter til å bidra uansett hvor du sitter i landet.

Noen posisjoner tar mer tid enn andre. Her finner du oversikten over tidsbruk for de enkelte vervene .

Slik stiller du til valg

– Hvis du selv er interessert eller har en kandidat du har lyst til å foreslå, kan du gjerne ringe eller sende en e-post til meg, sier Johnsen.

Hun anbefaler likevel å la forslaget gå via en lokalavdeling, for å få støtte til kandidaten.

– Og hvis du foreslår noen andre, må du selvsagt snakke med dem først og være sikker på at de vil stille til valg, sier Johnsen.

Når du er klar til å sende inn forslaget, skriv noen ord om hvorfor kandidaten er interessert i dette vervet og legg gjerne ved en CV. Men det viktigste er å foreslå navn.

– Vi trenger mange kandidater, så her er det gode muligheter for å bidra!

Send e-post til Ane Johnsen

Valgkomiteen kommer med sin innstilling 12. juni, og ønsker forslag før 6. mai.

Den endelige fristen for å foreslå kandidater gjennom lokalavdeling eller sentralstyret er 12. oktober.