Det europeiske psykologsertifikatet

EuroPsy, det europeiske psykologsertifikatet, er utviklet av den europeiske føderasjonen av psykologforeninger,  EFPA . I Norge er det Norsk psykologforening ved en nasjonal tildelingskomité som administrerer EuroPsy – ordningen. 

EuroPsy representerer en minimumsstandard for psykologutdanning i Europa og har som formål å fremme tilgjengeligheten av kvalifiserte psykologtjenester i hele Europa, beskytte forbrukere og innbyggere gjennom kvalitetssikring og bidra til mobilitet for psykologer ved å sette dem i stand til praktisere hvor som helst i Europa. 

Du kan søke om EuroPsy-sertifikatet

Fra 31. mars 2010 ble en nasjonal tildelingskomité (NAC Norway) godkjent av European Awarding Committee (EAC) som skal overvåke implementering og drift av EuroPsy. Over 200 norske psykologer er hittil EuroPsy sertifiserte.

Hvordan oppnå EuroPsy-sertifisering?

EuroPsy – sertifisering forutsetter utdanning og veiledet praksis tilfredsstiller den minimumsstandard som er vedtatt av EFPA. Les mer om søknad, nødvendig dokumentasjon, saksbehandling og kostnader under Søk EuroPsy

Søker må også være  autorisert som psykolog i Norge . Det vil si at en har fullført et 6 års utdanningsløp enten i Norge eller i andre land (med integrert praksis eller som et 5 års løp + et års veiledet praksis). EuroPsy - reglementet er oversatt til norsk. Krav utover autorisasjon finne du under Søk EuroPsy .

Spørsmål om EuroPsy sertifikatene:

Per A. Straumsheim

Adresse: Norsk psykologforening, Kirkegata 2,0103 Oslo
E-post:  pera@psykologforeningen.no
Tel: + 47 23 10 31 30
Mob: + 47 93 21 05 95

Søknaden er nå forenklet, spesielt for medlemmer av Norsk Psykologforening. For disse har vi allerede det meste av nødvending dokumentasjon. Alle søkere fyller ut et elektronisk søknadsskjema der en også kan laste opp dokumentasjon om nødvendig.

 

Her finner du kriterier for tildeling av det europeiske spesialistsertifikatet, informasjon om konsulentsyklus, dokumentmaler og lenke til søknadsskjema.

Regleverket beskriver kriteriene for tildeling og fornying av EuroPsy, reglene for søkeprosedyre, europeisk og nasjonal tildelingskomité. Tilleggene beskriver minstestandarer for utdanning og opplæring av psykologer, kompetanseprofilering, veiledet praksis og plan for videre- og etterutdanning. Les siste versjon av EuroPsy reglementet , vedtatt av EFPA generalforsamling Juli 2015.

Her gir vi svar på de vanligste spørsmålene om EuroPsy

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.