Splitter nytt tidsskrift på nett

Per Olav Solberg

Mer moderne, mer aktuell, mer brukervennlig, men fortsatt Tidsskrift for Norsk psykologforening.

Etter noen år med opplevelsen av å være solid akterutseilt når det gjelder digital presentasjon av innholdet i Norges eneste fagtidsskrift om psykologi, var det en liten åpenbaring for redaksjonssjef Per Olav Solberg da nettversjonen framstod i splitter ny ham 29. november.

– Vi forvalter gull. Mye av det har dessverre ligget vanskelig tilgjengelig i arkivet. Med det nye verktøyet kan enkelt hente det fram og la det skinne. Enten ved å lenke det til nye, tematisk beslektede saker vi lager. Eller ved å overlate til leserne å lete det opp med et langt bedre søk enn før, sier han.

"

 Vi forvalter gull. Mye av det har dessverre ligget vanskelig tilgjengelig i arkivet.

"

Digitalt sprang

Vi snakker om innhenting av et digitalt sprang på mer enn ti år. En tidsreise som i datateknologisk sammenheng noe uærbødig kan sammenliknes med utviklingsgapet mellom homo erectus og homo sapiens.

Men det beste ved tradisjonen skal holdes ved like, påpeker Solberg:

– Vi skal fortsatt først og fremst være et tidsskrift. Det la vi vekt på da vi utviklet det nye designet. Vi ønsket oss et visuelt preg som indikerer en viss ro og mulighet for refleksjon, sier han.

Dialog med leserne

Koblingen til papirutgaven er ikke til å ta feil av. Det første som møter deg er omslaget til siste nummer. 

Samtidig får vi et tydelig signal om en mer dynamisk nettløsning enn før. Her er plass både til utvalgte artikler som abonnentene allerede har fått i postkassen, ferske artikler som avspeiler den løpende nyhetsutviklingen og aktuelle debattinnlegg. Løsningen inviterer leseren til å sende inn leserinnlegg/kommentere aktuelle temaer. Innleggene blir ikke direktepublisert, men må innom redaksjonen for moderering.

– Muligheten for å stå i dialog med leserne, der Psykologforeningens medlemmer utgjør kjernen, vil bli en helt annen enn før, sier han.

Et eget nyhetsbrev  skal sendes ut med jevne mellomrom.

Solberg påpeker at tidsskrift-redaksjonen nå har fått et verktøy som ruster dem til å møte en ikke alt for forutsigbar framtid. En framtid som eksempelvis kan innebære at Tidsskriftet blir heldigitalt.

– Det foreligger ingen konkrete planer om det, men vi må ta høyde for at det er en mulig utvikling, sier han.

Emneord: Tidsskriftet

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.