Per Halvorsen
17. januar 2019
Psykisk helse i skolen, personlighetsforstyrrelser og en artikkel om rett til sykmelding som nyansatt var blant de mest leste sakene på psykologforeningen.no i 2018.
Psykologforeningens nettside hadde 1 770 000 treff i 2018, en vekst på drøye én prosent sammenliknet med året før.
Til topps på leserstatistikken finner vi reportasjen Tanker og følelser på timeplanen der vi følger klasse 9B ved Bjøråsen skole mens elevene får undervisning om psykisk helse av psykologstudenter.
Saken ble publiser høsten 2017, men holder fortsatt stand som leserfavoritt med over 73 000 nedlastninger. Undervisningsopplegget er utarbeidet av Psykologistudentenes opplysningsarbeid for unge (POFU) i samarbeid med Mental Helse Ungdom.
De to initiativtagerne, Joakim Ebeltoft og Vilde Vollestad , ble i 2018 belønnet med Åse Gruda Skards pris for popularisering av psykologisk kunnskap.
Også videoen og artikkelen der psykologspesialist og forsker Frida Gullestad Rø gjør rede for personlighetsforstyrrelser treffer åpenbart en nerve og har vært lastet ned cirka 35 000 ganger.
Andre populære saker er videoartiklene Hva er tilknytning , Hva er psykose , Traumer og traumebehandling , Hvordan snakke med barn om følelser og Barn og traumer
Innimellom har jeg lyst å hive iPhonen til døtrene mine i veggen. Godt foreldreskap handler imidlertid om å veilede barna sine. Ikke å skremme vettet av dem.
Psykologene Anne- Kari Torgalsbøen og Peder Kjøs debatterer TV-programmet «Jeg mot meg» i Aftenposten. Psykologene blir ikke enige. Antagelig har de rett begge to.
– Det er språket som gjør oss i stand til å forbinde oss med hverandre. I formidlingen - i språkhandlingen - ligger muligheten for endring; for å forstå barnets verden, for å ta omsorg for barnet i seg selv.
Peder Kjøs’ podcast-serie «Hos Peder» toppet podcastlisten hos Itunes en kort uke etter at den ble sluppet. Men Kjøs er ikke den eneste psykologpodderen på lufta.
Psykisk helse i skolen og personlighetsforstyrrelser var blant temaene som lokket flest lesere til psykologforeningen.no i 2017.
Emneord: kommunikasjon
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.