Råd om bruk av videokonsultasjoner

Kvinne som ser på en behandler på en skjerm

Her finner du anbefalinger for bruk av videoløsninger i pasientbehandling under koronapandemien.

For å kunne opprettholde et tilbud til pasienter i tider med strenge begrensninger for kontakt er digitale løsninger nødvendig. Helsemyndighetene har oppfordret til at psykologer tar i bruk slike løsninger for å kunne gi pasientene et tilbud, men hindre smittespredning. 

Forslag til videoløsninger

Direktoratet for e-helse anbefaler at helsepersonell benytter seg av en videoløsning som allerede er i bruk i helsesektoren. De har laget en oversikt over løsninger som allerede er i bruk i helsesektoren og som tilbyr video, enten fra EPJ-systemet eller frittstående. Se oversikten her.

Direktoratet har også samlet noen praktiske råd til helsepersonell som skal bruke av videokonsultasjon i behandling. 

Psykologenes forening for digital helse (DigPsyk) er en interesseforening under Norsk psykologforening. De har laget en oversikt over leverandører av ulike helseteknologiske verktøy som kan benyttes av psykologer.

Spesiell vurdering av Skype for business/Teams

Helsepersonell som allerede har Office 365 kan under koronapandemien bruke Skype for business/Teams til videokonsultasjon. Denne videoløsningen kan benyttes til videokonsultasjon, men den er ikke spesielt tilrettelagt for bruk i helsetjenesten. Direktoratet anbefaler at innstillingene i veiledningen for helsepersonell settes opp før løsningen benyttes til videokonsultasjon med pasienter.  Skype for business/Teams for helsepersonell.

Direktoratet har også utviklet rutiner for å hjelpe helsepersonell med å ivareta sikkerhet og personvern ved bruk av Skype for Business eller Teams. Her kan du laste ned rutiner for sikker bruk.

Informasjon til pasienter

Bruk av videoløsninger i behandling er også uvant for mange pasienter. Direktoratet for e-helse har laget informasjon til pasienten om praktiske ting de må tenke må i forbindelse med en videokonsultasjon. Dette kan være nyttig å dele med pasienten i forkant av behandlingen.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.