Lønnsoppgjøret er i gang

Hanne Indregard Lind, visepresident med ansvar for lønns- og arbeidslivspolitikk. Foto: Psykologforeningen

Forhandlingene for helseforetakene, staten, KS og Oslo kommune har startet. Psykologforeningen har forventninger om reallønnsvekst i oppgjøret.

Årets lønnsoppgjør i privat sektor startet med en storstreik som skriver seg inn i historiebøkene. Det fikk følger for oppstarten av forhandlingene i kommunesektoren, staten og sykehusene, som ønsket å vente til frontfagsresultatet var klart.

Etter fire dager kom LO og NHO til enighet om en ramme på 5,2 prosent. Frontfagsrammen legger en norm for de videre forhandlingene. 

– Reallønnsvekst for våre medlemmer både i sykehus, kommune og stat er viktig i dette oppgjøret. Vi ser rekrutteringsvansker og høy turnover av både psykologer og psykologspesialister, og utgiftene til innleie er svært høye, sier Hanne Indregard Lind, visepresident med ansvar for lønns- og arbeidslivspolitikk i Psykologforeningen.

– Tilbudet til befolkningen er mange steder under stort press på grunn av problemer med å rekruttere og beholde psykologer. Lønn som virkemiddel er essensielt, understreker Lind.

Forhandlingsfristen for KS, staten og Oslo kommune er 1. mai. Blir man ikke enige innen fristen går oppgjørene til mekling, som i så fall vil finne sted i slutten av mai måned. For oppdatert informasjon om forhandlingene i disse områdene, se  www.akademikerne.no

I helseforetakene oppnådde Akademikerne og Spekter enighet i de innledende forhandlingene 27. april. Her ble det fastsatt når forhandlingene skal foregå lokalt i foretakene. Forhandlingene skal være sluttført lokalt innen 16. juni.

Lurer du på hvor mange Akademikerne forhandler for?  Her finner du nøkkeltall for oppgjøret

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.