Lise Lyngsnes Randeberg skal lede Akademikerne

– Stadig flere tar høyere utdanning, og Akademikerne spiller en viktig rolle for å skape et trygt og fleksibelt arbeidsliv – og utdanning av høy kvalitet, sier den tidligere Tekna-presidenten.

– Jeg er utrolig glad for tilliten og gleder meg til å lede Akademikerne i en tid med store samfunnsendringer, sier Randeberg til Akademikerne .

Styret i Akademikerne har konstituert Lise Lyngsnes Randeberg som leder for Akademikerne. Randeberg er professor i biomedisinsk optikk og fotonikk ved NTNU. Hun har de siste åtte årene vært president i Tekna og nestleder i Akademikerne siden 2016. Hun har også vært med på å starte to gründerbedrifter.

– Akademikerne er et viktig interessefellesskap for alle som har eller tar høyere utdanning. Sammen med alle de dyktige folkene i medlemsforeningene vil jeg jobbe for å videreutvikle dette fellesskapet og fremme interessene til våre medlemmer, sier Randeberg.

Hun overtar en organisasjon i sterk vekst. Akademikerne er Norges tredje største hovedorganisasjon med over 230 000 medlemmer.

– Norge er avhengig av kompetanse for å levere gode velferdstjenester, skape nye arbeidsplasser, møte klimaendringer og omstille Norge til et lavutslippssamfunn. Jeg er opptatt av at alle skal ha like muligheter til å ta utdanning og skal kunne bruke sine evner til det beste for samfunnet.

Samtidig skjer det store endringer i arbeidslivet.

– En viktig sak i tiden fremover er å ruste akademia til å møte behovet for etter- og videreutdanning for alle, sier hun.

Randeberg etterfølger Kari Sollien. Sollien gikk i november av som leder for å gå til stillingen som kommunedirektør i Gjøvik. Randeberg ble konstituert som leder 6. desember, frem til Rådsmøtet i oktober 2022.

 

Fakta om Akademikerne:

Akademikerne er en arbeidstakerorganisasjon for folk med utdannelse på masternivå eller tilsvarende. Hovedorganisasjonen ble stiftet i 1997 og representerer over 231 000 medlemmer i 13 medlemsforeninger. Psykologforeningen er medlem.

Akademikerne forhandler lønn og arbeidsvilkår på vegne av foreningenes medlemmer i staten, kommunene og i helsesektoren, og jobber for medlemsforeningenes felles interesser knyttet til næringsdrivende og akademikere i privat sektor.

Akademikernes politikk bygger på at høy kompetanse og kunnskap lønner seg både for den enkelte og for samfunnet, behovet for et fleksibelt og trygt arbeidsliv, et bærekraftig, innovativt næringsliv og en konkurransedyktig offentlig sektor.

Emneord: akademikerne

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.