Statsbudsjettet

Hilser velkommen til nye psykologer i kommunen

Dame ønsker velkommen

– En substansiell og helt nødvendig økning, sier Psykologforeningens president Tor Levin Hofgaard i en kommentar til Regjeringens løfter om budsjettmidler til 125 flere kommunepsykologer i 2019.

Tor Levin Hofgaard

Tor Levin Hofgaard

Fire dager før finansminister Siv Jensen presenterer statsbudsjettet for neste år, varsler VG at Regjeringen bevilger 50 friske millioner til psykologer i kommunen for å sikre regjeringens opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse.

Hofgaard er fornøyd med at Regjeringen følger opp sine løfter om å trappe opp det psykiske helsetilbudet til barn og unge i kommunene.

Men han understreker at det ikke bør være øvre «aldersgrense» for å få psykologtilbud der du bor. 

"

Det bør ikke være noen  «aldersgrense» for å få psykologtilbud der du bor

"

Heller prat enn piller

– Alt for få kommuner har utviklet tjenester med psykologtilbud til voksne og eldre. Vi vet at folk heller vil ha samtaleterapi enn piller, når de sliter psykisk. Samtaleterapi er en del av psykologers kjernekompetanse. Derfor må alle som trenger det, få tilbud om psykolog i kommunen, uansett alder og økonomi. Her har vi fortsatt en vei å gå, sier Hofgaard.

Han mener tilgjengelig psykologkompetanse vil gjøre det mulig å legge enda mer trykk bak arbeidet for å forebygge at psykiske utfordringer utvikler seg til noe alvorligere med store kostnader for den enkelte, familien og samfunnet.

– Det vil igjen kunne lette presset på spesialisthelsetjenesten som dermed får bedre tid til dem som trenger det mest. Det er smarte investeringer, sier Hofgaard.

Les også

Får mye ut av psykologene

"

Bedre tid til dem som trenger det mest, er en smart investering

"

Det var 9. juni 2017 Stortinget vedtok at kommunene fra 2020 har plikt til å tilby psykologkompetanse. Lovfestingen kom etter flere år med statlige tilskudd for å stimulere kommunene til å rekruttere psykologer

Før sommeren bikket antall psykologer på rekrutteringstilskudd 503 fordelt på 286 bydeler/kommuner. Etter det Psykologforeningen erfarer, fortsetter den positive utviklingen.

Ni av ti kommuner mener psykologene hjelper dem å nå viktige helsepolitiske mål, ifølge innrapporteringer fra tilskuddskommunene til Helsedirektoratet som administrerer tilskuddsordningen.

Emneord: barn , og , unge

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.