Fastleger advarer mot psykologmangel

Det er over syv ganger flere psykologer med driftsavtale per innbygger i Oslo enn i Vest- Agder som ligger helt på bånn. Allmenlege Knut Sand Bakken i Flekkefjord roper varsku.

– Vi som er allmennleger er fortvilet og føler oss hjelpesløse, sier han til  avisenagder.no

 

I en serie artikler har avisen denne uken rettet søkelys mot de store landsforskjellene i tilgang på psykologer med avtalehjemmel.  

Sand Bakken påpeker at Agder-området har mer psykisk besvær og høyere forbruk av B-preparater, høyere arbeidsledighet og flere unge uføre.

«Pasienter som kommer til legen med stor psykiske belastninger trenger ikke bare valium i akuttfasen, de trenger psykolog», sier han.

God pasientbehandling

Norske psykologforening er bekymret for at innbyggerne i Vest-Agder ikke har samme valgfrihet til behandling som i resten av landet. Visepresident Rune Frøyland sier avtalespesialistene yter diskré og god pasientbehandling.

 

"

De behandler omtrent dobbelt så mange pasienter per dag sammenliknet med de som jobber i det offentlige

"

– De behandler omtrent dobbelt så mange pasienter per dag sammenliknet med de som jobber i det offentlige fordi de slipper mye byråkrati og møtevirksomhet. Dette børe flere pasienter få nyte godt av, sier han til avisenagder.no .

Manglende vekst

Psykologforeningen har tidligere i år uttrykt skuffelse over manglende vekst i behandlingstilbudet som ytes av avtalespesialister.

– På tross av hyppige møter med helseplanleggerne i de regionale helseforetakene, har vi foreløpig ikke fått gehør for vår bekymring for lange ventelister, og for at det er nå det er behov for å øke antallet årsverk, sier han til psykologforeningen.no.

Helseministeren ha signalisert overfor RHF`ene at han ønsker flere avtalespesialister. Bestillingen er kommet både i oppdragsdokumenter og i flere møter om temaet. 

Emneord: privatpraksis

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.