Ble hedret for redusert bruk av tvang

Brutt lenke

Årets akuttpsykiatripris går til inntaksposten ved psykiatrisk akuttavdeling, Lovisenberg sykehus. Posten blir hedret for sin systematiske innsats for å kutte i bruken av tvangsmidler.

«Prosjektet har vært eksemplarisk i en tid hvor fokus på feil bruk og for mye tvang har preget dagsorden, spesielt høsten 2016. Prosjektet viser at det umulige er mulig gjennom forholdvis enkle, men klart tydelige grep, og en vilje både fra dedikerte fagpersoner, et helt postmiljø, men også fra ledelsen om å kritisk gjennomgå egen praksis og intervenere deretter», skriver styret i Nasjonalt forum for akuttpsykiatri i sin begrunnelse for å hedre prisvinneren.

Resultatene ved inntaksposten er oppsiktsvekkende og allerede godt kjent fra mediene: Over en toårsperiode ble bruk av mekaniske tvangsmidler i form av beltelegging redusert med 85 prosent. Det som i 2012 var beltelegging i gjennomsnittlig 5, 5 timer, var i 2014 redusert til åtte minutter fastholdning. Og best av alt: Den gode utviklingen ser ut til å holde seg.

Les intervju med en av fagpersonene bak prosjektet:

Årets akuttpsykiatripris består av et oljemaleri, et diplom og en sjekk på 10.000 kr. Prisen ble utdelt under Akuttpsykitarikonferansen 2. februar.

Emneord: tvang

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.