Ber barneministeren hente barna hjem

Illustrasjonsfoto: Barnet på bildet er ikke et barn med norske foreldre med tilknytning til IS. Foto: Shutterstock

Illustrasjonsfoto: Barnet på bildet er ikke et barn med norske foreldre med tilknytning til IS. Foto: Shutterstock

Psykologforeningens menneskerettighetsutvalg (MRU) ber barneminister Kjell Ingolf Ropstad ta initiativ for å hente hjem norske barn som har foreldre med IS-tilknytning.

I et brev til statsråden oppfordres myndighetene til å sørge for at barna kan returnere så fort mulig. 

Nyslått leder i MRU, Reidar Hjermann, sier til psykologforeningen.no at barna må gis anledning til å gå på skole, finne sin tilhørighet blant jevnaldrende og delta på fritidsaktiviteter på lik linje med andre norske barn. 

– Ved behov, er det vår plikt å sørge for rehabilitering og støttetiltak som kan hjelpe barna på veien videre til et meningsfullt og godt liv, sier han. 

"

For hver dag som går, risikerer barna og foreldrene å bli utsatt for ytterligere belastninger

"

«Vi i MRU kan forsikre barneministeren om at det finnes ingen steder i verden hvor barna kan rehabiliteres og integreres bedre enn i Norge. Det er ingen lett oppgave, men det er fullt mulig med et robust helsevesen og et kommunalt skole- og sosialsystem som er godt trent til å hjelpe barn med sterke opplevelser.» heter det i brevet som er datert 1. mars. 

Les også

MRU poengterer tidsaspektet: For hver dag som går, risikerer barna og foreldrene å bli utsatt for ytterligere belastninger som begrenser deres utviklingsmuligheter, fremtidsutsikter og livskvalitet, skriver utvalget til barnestatsråden.

– Det holder ikke å si at de kan komme hjem hvis de vil. MRU vil derfor be Regjeringen om å aktivt legge til rette for å hjelpe barna og foreldrene hjem, og at dette skjer så fort det er praktisk mulig, sier Hjermann.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.