Psykologikongressen:

− Uskarpt skille mellom fakta og meninger

− Skillet mellom meninger og fakta i samfunnsdebatten er blitt uskarpt. Det har forskere selv bidratt til fordi de ikke alltid skiller mellom det de mener og det de forsker på. Det sa Psykologforeningens president Tor Levin Hofgaard da han åpnet Den 11. norske psykologikongressen "Fra kunnskap til handling" 4. september.

− Liker du kognitive forklaringsmodeller eller er du mer psykodynamisk orientert, er sannsynligheten stor for at det du publiserer støtter disse teoriene, og at du ikke publiserer det du finner som ikke støtter dem, selv om de er like signifikante. Slik driver vi som fagpersoner også politikk, sa psykologpresidenten. 

Hofgaard tok til orde for at fagpersoner bør være synlige i samfunnsdebatten med psykologifaget, våge å ta ordet, men være tydelige på hva som er fakta og hva som er meninger.

− Bare da kan vi forvente at kunnskapen vi har når frem til beslutningstakere, folk flest – og til våre klienter. Ikke for at vi skal bestemme. Og ikke med en forventning om at vårt fag alltid skal få førsteprioritet i de hensyn og beslutninger som tas. Men fordi vi skal være del av samfunnsbyggingen og utviklingen. 

Den norske psykologikongressen arrangeres i år for ellevte gang, og er den største fagkongressen for psykologifaget her ti lands. I år samlet kongressen over 300 deltakere.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.