- Unødvendig å evaluere

Tor Levin Hofgaard

Tor Levin Hofgaard

- Jeg er glad for at vår nye helse- og omsorgsminister ser behovet for å gi mennesker med psykiske lidelser rett til hjelpetjenester der de bor. Det er et viktig budskap samme uke som debatten går høyt om ventelister i psykisk helsevern, og taler for å gjøre ordningen med psykologer i kommunen permanent.

Det sier president i Norsk Psykologforening, Tor Levin Hofgaard, i en kommentar til at Jonas Gahr Støre har uttrykt interesse for å knytte psykologer til fastlegeordningen, slik Høyre og Venstre har foreslått.

Les mer om forslaget.

Hofgaard mener befolkningen vil være tjent med en sterk satsing på psykologer i førstelinjen. Han sier det vil kunne bidra både til kortere ventelister i spesialisthelsetjenesten og lavere sykefravær.

Vinn, vinn

- Får folk tidlig hjelp, vil det kunne hindre en utvikling mot mer alvorlige psykiske helseproblemer. Dermed vil både enkeltindivider og samfunnet som helhet stå igen som vinnere, sier Hofgaard.

Last ned Støres kommentar til ventelistetallene fra Helsedirektoratet.

Regjeringen har i flere år hatt en egen tilskuddsordning til kommuner som har ansatt psykologer, og forskningsinstituttene Sintef og AFi har hatt ansvaret for å evaluere prosjektene.

Psykologpresidenten mener derfor det er helt unødvendig, slik helsestatsråden foreslår, å evaluere ordningen med kommunepsykologer.

Forutsigbare tjenester

- Prøveordninger er allerede evaluert, og rapport ventes om kort tid, opplyser han.

Han  mener det er på høy tid at prøveordningen nå blir permanent slik at befolkningen kan få forutsigbare og bærekraftige psykiske helsetjenester.

Emneord: førstelinjen

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.