Tabuprisen til Brann-spiller Tomasz Sokolowski

Tomasz Sokolowski. Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport

Tomasz Sokolowski. Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport

Brannspilleren Tomasz Sokolowski (28) blir 15. november tildelt Tabuprisen 2013 av Rådet for psykisk helse. Allerede før sesongstart ble han av Bergens Tidende kåret til banens beste fordi han var åpen om sin depresjon og dermed fremstod som klubbens beste forbilde for barn og unge.

I intervjuet med avisen fortalte Sokolowski om hvordan tilbakemeldinger han fikk, gikk inn på ham og hvordan det var å grave seg ned i andres skjeve og nedbrytende kommentarer. Han beskrev ensomhet og mørke tanker og fortalte om hvordan han hadde fått hjelp. 

– Menn opplever depresjon sjeldnere enn kvinner. Derfor er det  flott når en kjent idrettsutøver som Tomasz Sokolowski forteller om hva som har skjedd i livet hans. Det er viktig at det blir kjent at dette er noe man kan bli frisk av. Mange vil ha god hjelp av samtaler, andre kan i tillegg få hjelp til å lære teknikker for å mestre tanker og livet, mens noen også behandles med medikamenter, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.  

- Jeg er stolt, jeg er ikke redd i det hele tatt for å være deres ansikt utad, sier Sokolowski  i et intervju i Bergens Tidende 15. november.

Tabuprisen er en heders- og ærespris fra Rådet for psykisk helse. Prisen tildeles personer, organisasjoner og/eller virksomheter som gjennom ord og handling gjør en innsats for å bygge ned fordommer om psykisk helse, bryte tabuer, fremme inkludering, omtanke og åpenhet om psykisk helse.

Blant tidligere vinner er stortingsrepresentant Karin Yrvin, syklist Gunn-Rita Dahle og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

Emneord: brukere

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.