- Still din kompetanse til rådighet

Fra tragedien i Oslo. Foto: YAY Micro

- Landet er rammet av en tragedie som ryster oss alle. Også jeg føler på uvirkelighetsfølelsen i dag, men samtidig er det nå vi skal vise det beste i oss. Det er tid for å stå sammen, sier Psykologforeningens president, Tor Levin Hofgaard. Han oppfordrer alle medlemmer om å stille sin kompetanse til rådighet der det kan være behov.

- Ta kontakt med kommunen der du bor eller er på ferie. Mange kommuner er nærmest tomme for folk i beredskap nå i sommerferien. Og mange av dem får snart hjem traumatiserte familier og ungdommer. De trenger trolig råd og veiledning. Still deg også til disposisjon for lokal presse som kan ha behov for svar på viktige spørsmål for befolkningen, oppfordrer Levin Hofgaard.

Helsedirektoratet nedsatte søndag 24. juli en bredt sammensatt gruppe av fagfolk og frivillige innen det psykososiale feltet. Gruppen skal gi råd til kommunene om hvilken hjelp traumatiserte og sorgtunge innbyggere vil trenge. Fra Psykologforeningen deltar psykolog Jogeir Sognnæs, leder av PP-tjenesten i Fjeld kommune.

Direktoratet er ute men en fersk veileder om psykososiale tiltak ved kriser, ulykker og katastrofer.

Helsenorge.no finner du informasjon om reaksjoner på katastrofer.

Hos Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress finner du artikkelen Hva kan være vanlige akutte reaksjoner på ekstreme situasjoner.

Hos Senter for krisepsykologi kan du lese artikkelen Hvordan reagerer barna , som gir konkrete råd om hva foreldre kan si og gjøre for sine barn i forbindelse med tragedien i Oslo og på Utøya.

Forsikring

Til psykologer som skal gi helsehjelp utenom sitt ordinære arbeidsforhold: For å gi denne type ekstraordinær/øyeblikkelig hjelp utenfor arbeidsforholdet, bør man helst ha fagansvarsforsikringen i orden. Er du medlem, men ikke har fagansvarsforsikring kan du bestille dette ved å sende en e-post til medlemsservice@psykologforeningen.no .

Skal man drive ordinær helsehjelp utenfor sitt ordinære arbeidsforhold og ikke har opprettet en privatpraksis bør man henvende seg til forhandlingsavdelingen for veiledning om hva man trenger å gjøre, send da en e-post til forhandlingsavdelingen@psykologforeningen.no .

Emneord: vold

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.