Kongens fortjenestemedalje til Lisbeth Holter Brudal

Lisbeth Brudal

Lisbeth Brudal

Psykolog Lisbeth Holter Brudal (75) får 9. juni overrakt Kongens fortjenestemedalje i gull. Brudal har bak seg en mangfoldig karriere som kliniker, forsker, underviser og formidler av psykologfaglige temaer. Medaljen gis for fortjenester av ekstraordinær nasjonal og samfunnsmessig betydning.

Som psykoterapeut har Brudal særlig arbeidet med mennesker i krise og lagt vekt på de mulighetene for vekst som en psykisk krise kan representere. Hun er spesielt opptatt av kommunikasjon og har utviklet metoden «empatisk kommunikasjon».

Hun har skrevet i alt 15 fagbøker og én roman. I 2010 utga hun boka Mot. Der minner hun oss blant annet om hvordan vi på ulike måter kan sette mot i hverandre i hverdagen. Flere av Brudals bøker omhandler fødselspsykologi (tokologi), og i mange år veiledet hun helsepersonell i Norge og Sverige i emnet.

I 1985 startet Brudal Institutt for Tokologi og Familiepsykologi (ITF), som hun ledet frem til 2009. Parallelt med egen praksis ved instituttet har hun vært opptatt av å formidle ny psykologisk forståelse og tenkning. Hun har deltatt i en serie radio- og tv-programmer, og i flere år var hun skribent i Aftenpostens A-magasin.

Brudal tok embetseksamen i psykologi ved Universitetet i Oslo i 1964, i 1981 doktorgrad ved Det medisinske fakultet ved samme universitet.

Emneord: kommunikasjon

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.