Gjenvalgt som leder i Akademikerne

Knut Aarbakke.

Knut Aarbakke.

Knut Aarbakke (45) er gjenvalgt som leder i Akademikerne og ser fram til å lede Norges hurtigst voksende hovedorganisasjon i to nye år. Han trekker frem utdannings- og forskningspolitikk og modernisering av offentlig sektor som viktige saker han vil rette særlig oppmerksomhet mot.

- Vi må også få gjort noe med et stivbent lønnsforhandlingssystem i offentlig sektor, sier han.

Knut Aarbakke inntok ledervervet for første gang i 2008 og er nå gjenvalgt for andre gang. Valget var enstemmig. Aarbakke er fra Bergen og er utdannet medieviter fra universitetet der.

Under den gjenvalgte lederen har Akademikerne hatt en kraftig medlemsvekst. Organisasjonen teller nå 13 medlemsforeninger med ca. 175.000 medlemmer. Medlemstallet har vokst med 25 prosent de siste fem årene.

President i Norsk Psykologforening, Tor Levin Hofgaard, fikk fornyet tillit som medlem av Akademikernes styre.

Gå til Akademikernes nettside.

Forhandlingsledere

Organisasjonen har de siste ukene også valgt nye forhandlingsledere:

Akademikerne helse: Rune Frøyland (gjenvalg)
Frøyland (59) får forhandlingsansvaret for Akademikernes ca. 17.000 medlemmer i helsevesenet. Han er psykolog fra Universitetet i Oslo og visepresident i Norsk Psykologforening. Frøyland er ansatt i en klinisk stilling ved Østbytunet behandlingssenter.

Akademikerne stat: Rikke Ringsrød (gjenvalg)
Ringsrød (45) får forhandlingsansvaret for Akademikernes ca. 30.000 statsansatte medlemmer.  Hun er utdannet sosiolog fra NTNU og er forhandlingsleder i Norges Juristforbund. Hun har tidligere bl.a. vært generalsekretær i samfunnsviterne og etablerer/designer/daglig leder Spire barneklær..

Akademikerne kommune: Anders Kvam (nyvalg)
Kvam (40) får forhandlingsansvaret for Akademikernes ca. 20.000 medlemmer i kommunal sektor. Han er sivilingeniør av utdanning og er forhandlingsleder i Tekna. Kvam har tidligere jobbet i Statens vegvesen og Akershus fylkeskommune.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.