Aktuelt

- Podkasten om Rustam Louis Foss skildrer nyanser som ellers mangler i mediedekningen etter alvorlige hendelser», skriver Psykologforeningens Kim Edgar Karlsen i Medier24.

Avstemning på tidligere landsmøte

Landsmøtet 2022

Sakspapirer for landsmøtet er sendt ut til lokalavdelinger, interesseforeninger og utvalg i foreningen. Alle medlemmer har mulighet til å gjøre seg kjent med hvilke saker som skal behandles og lese saksdokumentene. Her finnes også beretningene, som forteller hva de ulike delene av foreningen har jobbet med de siste tre årene.

Psykologforeningens topptillitsvalgte i spesialisthelsetjenesten var samlet tre dager til tariffkonferanse på Vettre i Asker i forrige uke.

Forebygging på arbeidsplassen er tema under Psykologforeningens fagseminar på Oslo Kongressenter 4. november. Det legges til rette for faglige innledninger, diskusjoner og innspill. Påmeldingsfrist: 4. oktober, ingen påmeldingsavgift. Send påmelding til nina.lunde@psykologforeningen.no

Psykologikongressen

Hvert tiende barn mellom 8 og 14 år har en insomnidiagnose. Det er langt flere enn det som fanges opp i helsetjenestene. Det avdekket psykolog Jonas Falch-Madsen i arbeidet med sin doktorgrad. Les intervju med prisvinneren i Psykologtidsskriftet!

Åse Gruda Skard-prisen 2022

Det begynte med en beskjeden instagramkonto under en pappapermisjon i november i fjor. I dag, 8. september, mottok psykolog Vidar Kristiansen den gjeve Åse Gruda Skard-prisen.

Har du tenkt å søke om midler til videre- og etterutdanning av psykologer i klinisk psykologi og psykoterapi? Ny søknadsfrist er 1. oktober!

ARENDALSUKA

– Hvem er egentlig de aller sykeste pasientene?, spurte Håkon Skard om da Legeforeningen inviterte til debatt om “De sykeste psyke” under Arendalsuka.

Lønnsforhandlinger er vanskelig. Her kommer vi med noen råd og tips til deg som skal forhandle lønn lokalt i kommunen (unntatt Oslo kommune). Bli også med på vår digitale spørretime om de lokale forhandlingene onsdag 24. august mellom 13.00 og 15.00. (Se lenke til Zoom nederst i saken).

Arendalsuka

Samhandling var et sentralt tema da kvalitet i psykisk helse ble debattert  under Arendalsuka.

Se hele debatten her!

Påmeldingsfrist: 1. september

– Det er helt sentralt at psykologer er oppdaterte på kunnskap om arbeid og psykisk helse for å gi god hjelp til klientene sine, sier Arnhild Lauveng, visepresident i Psykologforeningen. Påmeldingsfrist til konferansen: 1. september!

Lønnsoppgjøret 2022

Partene er enige i lønnsoppgjøret for sykehusene.

Puslespill

Landsmøtet 2022

Psykologforeningens valgkomité er klar med innstilling til medlemmer av Sentralstyret, Fagetisk råd, Ankeutvalget for fagetiske klagesaker og Valgkomiteen for landsmøteperioden 2022-2025.

Psykologprisen 2022

Even Halland lurte på hva pasientene egentlig syntes om behandlingen han ga. Vinneren av Psykologprisen 2022 driver nybrottsarbeid i psykisk helsevern.

De siste ti årene har det blitt mer enn dobbelt så mange ansatte i private selskaper. Psykologforeningen er bekymret for utviklingen.