Arendalsuka

Uavhengig av om du er til stede på Arendalsuka eller ei, er det fysisk umulig å få med seg alt som skjer. Her får du et gjensyn med noen av arrangementene vi deltok på i år.

Spiseforstyrrelser er psykiske lidelser som ofte behandles som fysisk sykdom. – Ironisk at kropp og vekt ofte blir målene på sykdommen, sier rådgiver i ROS.

Samordna opptak

Kjønnsforskjellene er urovekkende store på flere profesjonsstudier, og psykologi er intet unntak. Årets opptakstall betyr at vi kommer til å ha stadig færre mannlige psykologer framover.

Arendalsuka

Psykisk helse står på agendaen når politikere, næringsliv, organisasjoner og sivile samles til debatter og utforming av morgendagens politikk.

Nytt kurs!

Resultatene fra Europas største forskningsprosjekt på arbeidsmiljø og helse er nå klare. Disse, og verktøyene til bruk i praksis, får du nå gjennom et to-dagers kurs.

Er du avtalespesialist og medlem hos oss? Nå kan du søke om støtte til videre- og etterutdanning i klinisk helsepsykologi og psykoterapi.

Primærhelseteam

– Jeg ble kjempeglad da jeg fikk vite at hun i dag er i 80 prosent jobb og har det fint, forteller psykolog Maria Regina Orzechowska på Best Helse Nordstrand.

– Ferie er en rettighet som har blitt kjempet frem av arbeidstakersiden. Jeg håper hver enkelt klarer å finne ro og påfyll, skriver visepresident Hanne Indregard Lind.

Vi oppfordrer alle skeive og streite til å stille opp bak Psykologforeningens regnbuefargede logo i paraden lørdag 1. juli 2023.

Årets lønnsoppgjør i helseforetakene og Lovisenberg diakonale sykehus er ferdig.

Spesialisthelsetjenesten, psykologer i kommunene og helse gjennom arbeid var stikkord i sentralstyremøtet i juni.

Helse- og omsorgsdepartementet, de regionale helseforetakene og Psykologforeningen er enige om den økonomiske rammen.

– Utvalget har forstått at det viktigste for å redusere tvang og samtidig forebygge alvorlige hendelser, er å styrke behandlingstilbudene, sier vår visepresident for fag og profesjon.

Her får svar på hva du kan gjøre, hvem du kan kontakte og hvilke følelser du kanskje sitter inne med – uansett hvordan situasjonen ser ut.

Psykologforeningen og de andre foreningene i Akademikerne pluss bytter fra Danske bank til Handelsbanken.