Aktuelt

Puslespill

Landsmøtet 2022

Psykologforeningens valgkomité er klar med innstilling til medlemmer av Sentralstyret, Fagetisk råd, Ankeutvalget for fagetiske klagesaker og Valgkomiteen for landsmøteperioden 2022-2025.

Psykologprisen 2022

Even Halland lurte på hva pasientene egentlig syntes om behandlingen han ga. Vinneren av Psykologprisen 2022 driver nybrottsarbeid i psykisk helsevern.

De siste ti årene har det blitt mer enn dobbelt så mange ansatte i private selskaper. Psykologforeningen er bekymret for utviklingen.

Norsk psykologforening støtter avgjørelsen fra Den europeiske psykologføderasjonen. – Vi kan ikke akseptere at det russiske psykologforbundet ikke tar avstand fra krigen i Ukraina, sier president Håkon Skard.

– Vi mener det krever endringer i lovreguleringer, styringsverktøy, samarbeid mellom flere departementer og betydelige ressurser over år, sier Psykologforeningens president Håkon Skard om en ny opptrappingsplan for psykisk helse.

Lønnsoppgjøret 2022

I staten har Akademikerne fått ny, felles hovedtariffavtale med Unio og representerer nå flest ansatte i staten.

Lønnsoppgjøret 2022

Faren for streik er over for psykologer i kommunal sektor. – Nå kan våre tillitsvalgte i kommunene komme i gang med forhandlingene, sier Rune Frøyland, visepresident i Psykologforeningen.

Psykologer er blant yrkesgruppene Akademikerne tar ut i streik fra 24. mai om det ikke blir enighet under meklingen i Oslo kommune. Les også om tariffoppgjørene i kommunene og staten.

Akademikerne

Akademikerne ble enige med Spekter i forhandlingene om rettigheter knyttet til blant annet sykdom, svangerskap, pensjon og ferie.

– Det å sette folk i transe er ikke noe hokus pokus, sa psykologspesialist Maren Lindheim på Helsepsykologikonferansen 2022.

– Hvis vi kan bruke mye av tida vår på gode, faglige diskusjoner, er det attraktivt for behandlere å jobbe i tjenesten, sier psykologleder Mattias Victor.

29. april ble det brudd i lønnsforhandlingene på flere områder.

Psykologforeningen tok opp finansiering av forskning på psykisk helse i møte med Forskningsrådet.

Skard-prisen 2022

Nominer kandidater til Åse Gruda Skard-prisen for popularisering av psykologisk kunnskap.

Flere enn før har et dårlig inntrykk av tilbudet til psykisk syke. Få mener egen arbeidsgiver legger til rette for å forebygge psykiske helseutfordringer.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.