Aktuelt

Mer enn to millioner nordmenn er fagorganisert, og sterkest er veksten blant de høyt utdannede.

Psykologprisen 2023

Gro Christensen Løhaugen har viet yrkeslivet sitt til en sårbar og glemt pasientgruppe. Nå belønnes hun med Psykologprisen.

Innsatte i norske fengsler får ikke nødvendig helsehjelp, og noen blir utsatt for uverdig og nedverdigende behandling.

Vi oppfordrer alle skeive og streite til å stille opp bak Psykologforeningens regnbuefargede logo i paraden lørdag 1. juli 2023. 

7. til 8. september er det duket for to spennende dager med faglig påfyll og inspirerende foredrag på Oslo Kongressenter. 

«Da jeg så det uendelige berget av esker med lopper som måtte sorteres, ble jeg kvalm. Men så skjedde det noe vidunderlig,» skriver fagsjef Kim Edgar Karlsen i Medier 24.

Tverrfaglig samarbeid

På Jæren i Rogaland jobber helsetjenesten tverrfaglig. – Det er til det beste for pasientene. Alle får brukt sin kompetanse i fellesskap, og vi får løftet pasienten sammen, forteller overlegen og psykologen i Hå.

Medlemsnytt

«Det blir flere eldre i Norge. Hvis vi skal ta vare på dem på en god måte, samtidig som resten av samfunnet skal fungere, trenger vi all tilgjengelig arbeidskraft», skriver fungerende president Arnhild Lauveng.

Det er vedtatt nye utfyllende bestemmelser for veiledning, som inkluderer krav til direkte observasjon. 

Helsepersonellkommisjonen

Psykologforeningen fremmer kritikk, og løfter blant annet unge uføre i vårt høringssvar til helsepersonellkommisjonen.

– Vi er fornøyde med starten på årets lønnsoppgjør, og at vi i år kom til enighet uten mekling i de sentrale oppgjørene. Nå gjenstår en viktig forhandlingsjobb for våre dyktige tillitsvalgte ute i virksomhetene, sier visepresident Hanne Indregard Lind.

Forhandlingene for helseforetakene, staten, KS og Oslo kommune har startet. Psykologforeningen har forventninger om reallønnsvekst i oppgjøret.

Flere av forslagene fra ekspertutvalget for allmennhelsetjenesten gir større muligheter for å tenke helhetlig om psykisk og fysisk helse i møte med pasientene, mener Psykologforeningen.

Partene er enige om å utsette forhandlingene til streiken i frontfaget er over og frontfagsresultatet er klart.

En ny rapport slår fast at små kommuner sliter med å rekruttere psykologer og andre med høy utdanning.

Developed by Aplia and ABC Data - Powered by eZ Publish - Om informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.